11.12.07

Sobirania i Progrés arriba a les 20.000 adhesions

foto
11.12.2007
Sobirania i Progrés arriba a les 20.000 adhesions

La Plataforma Sobirania i Progrés, que es presentà al públic ara fa un any i escaig, ha superat aquesta setmana la xifra de 20.000 adherits i adherides. Un èxit assolit en un espai tan curt de temps que només fa que reforçar la nostra confiança i il·lusió en el projecte que vam posar en marxa el 4 d'octubre de 2006, i que feliçment arriba una setmana i escaig després de l'èxit de la manifestació sobiranista del passat 1 de desembre, recolzada per la nostra Plataforma.

Aquest és sens dubte un premi a la feina ben feta, encara que som conscients que el moment polític i social ha anat al nostre favor. El fracàs de la reforma estatutària, la ràpida revelació de les insuficiències del nou Estatut i l'espectacular esclat de les deficiències infrastructurals al Principat de Catalunya (producte de la deixadesa dels successius Governs espanyols en aquesta matèria) han resultat en un augment de la presència sobiranista sense precedents a la història més recent del nostre país. Tant al carrer, com als mitjans, com a la premsa, com fins i tot als cercles econòmics, constatem que el debat a l'entorn de la sobirania i de les oportunitats que aquesta ofereix ha passat en menys d'un any a ocupar un lloc central. La independència, per primera vegada en segles, és a l'agenda política d'aquest país. Sobirania i Progrés s'emmarca dins aquesta eclosió del sobiranisme català. Les 20.000 adhesions rebudes durant aquest any d'ascens de l'independentisme la confirmen com un actor central del procés en l'àmbit de la societat civil.

Des de Sobirania i Progrés volem agrair els nostres adherits i adherides, doncs, la confiança dipositada en nosaltres i assegurem que durant el proper any 2008 ens seguirem mantenint ferms i fermes en els compromisos que hem contret amb ells i amb la nació en conjunt. Així mateix, ens felicitem del creixement general del sobiranisme al si de la societat catalana i de la paulatina creació d'una societat civil sobiranista, representada per organitzacions amigues com la Plataforma pel Dret de Decidir o el Cercle d'Estudis Sobiranistes, així com per la mateixa Sobirania i Progrés. I és que des de Sobirania i Progrés creiem que un país lliure només podrà ser construït per ciutadanes i ciutadans lliures i organitzats.