26.12.07

Immersió!

foto
26.12.2007
Immersió!

(Publicat al bloc de l'Albert Medran a indirecte!cat)

Ahir al Parlament, els vots dels partits de l'Entesa i CiU, van servir per tombar la iniciativa legislativa popular presentada per Convivència Cívica Catalana que demanava l'ensenyament bilingüe. L'associació dirigida per Caja va presentar 50.000 signatures en contra de la immersió lingüística tan necessària al nostre sistema educatiu.

El mateix dia, s'iniciavia a Madrid les jornades de l'òrgan superior de l'ensenyament a la comunitat que presideix Esperanza Aguirre. Una de les propostes estrella és la de becar a estudiants que no puguin aprendre en espanyol a comunitats on hi hagi immersió lingüística. Una mesura totalment demagògica i que busca fantasmes on no n'hi ha.

Per què clar, per a aquestes 50.000 persones, i tantes més enllà de Catalunya, creuen que els infants catalans no saben ni una paraula en castellà. Aquests infants que pateixen la diabòlica immersió estan alineats i no saben dir ni "buenos días", tant és que gaire bé la totalitat de les pel·lícules que veuen al cinema o la televisió siguin en castellà, que la majoria de dibúixos animats també ho siguin. O els videojocs, o les joguines que els reis o el tió els hi duran. No importa que quan siguin més grans els llibres que comprin en castellà siguin més barats que en català, que la música sigui majoritàriament en castellà o anglès. Que quan arribin a la universitat moltes classes seran en castellà o que els manuals que utlitizin en la majoria dels casos seràn en castellà.

La immersió és tan i tan dolenta que la majoria dels catalans no entenem quan ens parlen en castellà. Tot culpa d'aquesta immersió de submarí groc que permet que a molts barris del nostre país la quitxalla parli en català a les aules i en castellà al pati.

Aquesta immersió tan negativa que s'ha de combatre amb beques.

Si aquesta és la seva manera per ajudar-nos a tenir menys despesa pública... millor agafar-s'ho així.
Albert Medran, estudiant de Màrqueting Polític