8.4.08

Fràgil

foto
08.04.2008
Fràgil

(Publicat al bloc de l'Albert Medran a indirecte!cat)

Una comunitat autònoma d'Espanya anuncia la creació d'una xarxa d'ambaixades arreu del món per aconseguir nous inversors i fer conèixer a altres països aquesta zona espanyola.

Simultàniament, l'escàndol és màxim per a un grup de la ciutadania, uns nacionalistes, perquè als carnets d'una cambra legislativa no s'ha posat la bandera del territori ni s'ha fet cap menció a la zona sobre la qual la cambra té jurisdicció. Aquest grup de nacionalistes ha afirmat que això és una ofensa a les institucions i que la manca d'aquestes apreciacions provoquen problemes d'identitat: els representants d'aquesta institució no podran acreditar d'on són!

La comunitat autònoma és Madrid, la cambra legislativa, el Senat.

Algú de vosaltres ha escoltat aquesta setmana a la brunete mediàtica de la dreta interrogar-se sobre la unitat d'Espanya per la decisió de la comunitat de Madrid de crear una xarxa d'ambaixades? On estan ara els arguments que la representació a l'exterior correspon només a l'Estat espanyol? Això no trenca la unitat d'acció? Això no és inconstitucional? No suposa un repte sobre el què Zapatero no sap fer front? Això no remou els pilars bàsics de la convivència?

No, tot això és exempt de polèmica. I encara que tindrà funcions similars a les oficines de la Generalitat, ningú, absolutament ningú, posa en dubte aquesta acció de la superpresidenta madrilenya.

El Senat ha lliurat aquesta setmana els carnets identificatius als senadors i senadores per aquesta legislatura. És tracta de la típica targeta magnètica per poder entrar i sortir a l'edifici i a les seves sales. A més, és un carnet acreditatiu. El disseny elegit duu imprès a sang l'escut de la cambra i imprès "Senado IX Legislatura". Els més puristes de l'honor patri, com La Razón, s'han esmerçat en publicar aquesta greu ofensa a la pàtria incorruptible, que segurament deu haver passat per culpa de que Rojo es un "rojo". I segons assenyala el diari, la targeta va ser supervisada per Moncloa... No podem oblidar que a la II Conferència de presidents autonòmics la bandera espanyola va desaparèixer dels plafons realitzats per l'ocasió. I a l'acte del 11M d'enguany no va sonar l'himne espanyol. Espanya, amics, està en crisi.

Com sempre, una mostra més de la lectura de doble mirada. Canviïn, si els plau, els noms que els he dit per Govern de la Generalitat i Parlament de Catalunya. La lectura seria ben diferent... El problema d'Espanya, afirma la dreta, és el nacionalisme. Caldria afegir espanyol, el nacionalisme espanyol. Com el d'aquest president del Congrés que és un bon ciutadà i posa, com ha de ser, l'escut i la bandera d'Espanya a la targeta del Congrés. I ciutadans com cal, els que pensen que Espanya guanyarà l'Eurocopa i Eurovisió.

Albert Medran, politòleg