4.2.08

Sobirania i Progrés i la PDD presenten la seva campanya pel 9 de març

foto
04.02.2008
Sobirania i Progrés i la PDD presenten la seva campanya pel 9 de març

La Plataforma Sobirania i Progrés i la Plataforma pel Dret de Decidir vam presentar, el passat dimarts 29 de gener, la recollida de signatures que durem a terme el 9 de març, dia de les eleccions espanyoles, per demanar la transferència a la Generalitat de la competència de convocatòria de referèndums, sense la necessitat d'autorització per part del govern espanyol. L'acció està emmarcada en la campanya Decideixo decidir!, impulsada per ambdues plataformes i que tingué el seu inici duranta la Diada de Sant Jordi del 2007. La intenció, ara, és aprofitar la jornada del 9-M per a donar un nou impuls a la campanya. Tot plegat, però, amb la voluntat de no interferir en la jornada electoral. En aquests moments ja hi han unes 50 taules confirmades arreu del territori i des de l'organització de la jornada es confia que, a aquest ritme, no serà difícil arribar a tenir-ne entre 400 i 500.

La campanya Decideixo decidir! ha tingut punts àlgids en dies assenyalats, com l'11 de setembre o la manifestació de l'1 de desembre, moment en el qual es van recollir unes 6.000 signatures. Les plataformes, però, no han volgut donar encara una xifra del nombre de signatures total que porten recollides. En l'inici, es van editar 100.000 butlletes, repartides entre les diferents entitats col·laborades, i pel 9 de març se n'han editat 100.000 més. La voluntat és que la campanya duri entre dotze i quinze mesos.

L'objectiu és portar les signatures a la comissió de peticions del Parlament per a què aquest plantegi a Madrid la reivindicació de la competència de convocar referèndums. Això s'hauria de fer a través d'una llei orgànica per la qual s'estableix la transferència per la via de l'article 150.2 de la Constitució espanyola, el mateix que es va fer servir per traspassar la competència de trànsit als Mossos d'Esquadra. A més de Catalunya, les plataformes han assegurat que, si hi ha un gruix suficient, la voluntat és portar la iniciativa a tots els parlaments dels Països Catalans.
Des de Sobirania i Progrés us convidem a posar-vos en contacte amb nosaltres per a col·laborar en aquesta recollida de signatures a favor del dret de decidir del nostre país.