21.2.08

"Als polítics els fa por fer política"

foto
21.02.2008
"Als polítics els fa por fer política"

El president de Sobirania i Progrés, Joel Joan, participà el passat dilluns 18 a una taula rodona organitzada per l'Ateneu Terrassenc amb la intenció de debatre sobre la relació entre els partits polítics i les plataformes cíviques. L'acte fou presentat per Cèlia Ros, Secretària de l'Ateneu. Joel Joan, va capturar l'atenció de la quarentena de persones que omplien la sala, la majoria d'elles de més de 50 anys, començant la seva intervenció afirmant sense embuts que la democràcia espanyola és molt minvada i que els partits polítics funcionen sota la dictadura dels seus aparells

Joan afirmà així mateix que “la democràcia catalana és una paròdia de la democràcia espanyola, és vanitosa i fa el ridícul perquè els polítics catalans no tenen el poder, només surten als mitjans de comunicació”. Per a Joel Joan, els partits polítics “funcionen com empreses” i trien els seu liders a dit, com va fer el PSC de Barcelona amb l'actual alcalde Hereu. També criticà que hi ha partits que “diuen una cosa al Parlament i després en diuen una altra de diferent al Congrés de Diputats, com el PSC”.

“Després de 300 anys de colonització creiem que és així, però molts no volem seguir acceptant el tracte indigne que ens dóna Espanya”, digué Joan.; “als polítics els fa por fer política, fan una ball de saló a La Vanguardia”. Aquí Joel Joan va criticar la pressió que s'autoimposen els polítics alhora de parlar per tal que els titulars no reflecteixin en negatiu les seves intervencions, quan encara “tenim pendent un procés d'alliberació nacional”. Per a Joan, les plataformes han de fer el paper de “posar la pastanaga” davant els polítics per a que se sumin a manifestacions multitudinàries i els animin així a poder parlar dels temes que d'altra manera els acomplexen.

Pel que fa al programa de 'Polònia', Joan digué que si no agrada és perquè diu la veritat: “els polítics són patètics”; “el programa és necessari ja que el sentit de l'humor ens salva de ser més patètics encara”. Joel Joan acabà la intervenció dient “Jo, de vida, només en tinc una i vull veure la independència; veuré la independència”.

A l'acte també intervingueren, d'altra banda, Mònica Sabata (portaveu de la Plataforma pel Dret de Decidir), Josep Coromines (PSC), Raimon Escudé (ERC) i Joaquim Ferrer (CiU).