12.6.09

Més d'un miler de persones “enterren” l'Estatut a Barcelona


12.06.2009
Més d'un miler de persones “enterren” l'Estatut a Barcelona

(Publicat a El Singular Digital)

Entre 1.400 i 1.500 persones, segons l'organització, ha acudit aquest vespre a Barcelona per enterrar simbòlicament l'Estatut. ElGrup Acte de Sobirania considera que la Carta està en “via morta” i defensa que "cal buscar nous camins de construcció nacional".

En recitar l'epitafi de l'Estatut, els organitzadors han manifestat que ja “no reclamarem cap més estatut ni cap finançament espanyol, a partir d'ara només treballarem per assolir la independència de Catalunya”.

En una plaça de Sant Jaume plena de gom a gom, han escenificat el funeral amb dos taüts, en referència a la Constitució i l’Estatut, que han entrat a la plaça des del carrer Ciutat acompanyats per una comparsa musical vestida de color negre i han acabat el recorregut davant de la Generalitat, on han col•locat els fèretres.

La responsable de comunicació d'Acte de Sobirania, Carme Forcadell, ha emplaçat "els nostres polítics perquè ens donin solucions i ens presentin propostes per sortir d'aquesta via morta". Els organitzadors es "plantaran" el dissabte 27 davant del Parlament per rebre una resposta dels partits.

Els convocants de l’acte formen part d'associacions sobiranistes diverses com la Plataforma pel Dret a Decidir, Deu Mil a Brussel•les, Sobirania i Progrés i Sobirania i Justícia, entre altres entitats.