8.2.08

Sobirania i Progrés saluda amb afecte el naixement de Erabaki

foto
08.02.2008
Sobirania i Progrés saluda amb afecte el naixement de Erabaki

Erabaki és un plataforma cívica que ha nascut recentment al País Basc impulsada per 100 personalitats del món acadèmic, cultural i esportiu, entre les quals hi ha el periodista Julio Ibarra, l’ex-directora de Emakunde Txaro Arteaga, el coodinador general de Lokarri, Paul Rios, el professor de la UPV, Ramón Zallo, l’escultor Néstor Basterretxea, el bertsolari Andoni Egaña, l’aixecador de pedres Iñaki Perurena i l’escriptora Toti Martínez de Lezea. Erabaki, que recull adhesions des del seu web, defensa el dret del poble basc a decidir el marc polític de relacions amb l’Estat espanyol i amb altres pobles d’Europa i del món, la derogació de la Llei de Partits i la restitució dels drets civils polítics a tota la ciutadania basca, així com la Pau basada en un final dialogat de la violència.

Sobirania i Progrés
comparteix aquests objectius i vol mostrar la seva solidaritat en la lluita del poble basc per la pau, la justícia, la democràcia i el dret a decidir o dret d’autodeterminació. Des de Sobirania i Progrés pensem que el poble basc i el poble català necessiten estructurar àmbits propis de la societat civil sobiranista, àmbits transversals on una gran majoria de sobiranistes se senti còmoda exercint una participació activa que en els propis partits polítics, i que alhora permetin establir ponts entre sensibilitats pròximes a diferents opcions polítiques.

Per tot això, Sobirania i Progrés serà present a la presentació pública d'Erabaki diumenge 10 de febrer a les 12:00 al Kursaal de Donosti, representada per Elisenda Paluzie, impulsora de Sobirania i Progrés i Diego Arcos, president de Immi.cat i membre de la fila zero de suports a Sobirania i Progrés. Us convidem, a tots i a totes les que tingueu la oportunitat, a assistir-hi.